Dit ben ik!
Dit ben ik!

Het ontstaan van Food and Mind

Hoi! Ik ben Lise Fokkens en ik ben 20 jaar, eigenaar van Food and Mind. Ik volg de opleiding Toegepaste Psychologie op het Saxion in Deventer, momenteel zit ik in het tweede jaar. Voor het vak Science Technology Engineering and Maths 2 (STEM2) is de opdracht dit kwartiel om een e-Health website te maken op basis van je eigen gekozen onderwerp. Veel plezier op Food and Mind

Ik heb voor het onderwerp voeding gekozen omdat dit mij dit erg interesseert en bezig houdt. Ik vind het belangrijk om gezond en lekker te eten. Na het zoeken van literatuur over voeding kwam ik deze literatuur tegen:

Binnen de voedingspatronen wordt een onderscheid gemaakt tussen gezonde en ongezonde voedingspatronen. Gezonde voedingspatronen zouden een gunstig effect kunnen hebben op de psychische gezondheid. Mogelijk kunnen ze voorkomen dat psychische aandoeningen ontstaan, recidiveren en chronisch worden. Ongezonde voedingspatronen daarentegen zouden een ongunstig effect kunnen hebben op het ontstaan of beloop van psychische aandoeningen [1]. 

In verschillende literatuur is te vinden dat tussen voeding en psychische gezondheid een verband bestaat. Bepaalde voeding kan je psychische gezondheid beïnvloeden, dit maakt het onderwerp voor mij nog boeiender. Door psychische gezondheid erbij te betrekken sluit het perfect aan bij mijn opleiding.

Door het maken van deze website heb ik nog meer over het onderwerp voeding en psychische gezondheid geleerd. Ik heb deze opdracht met veel plezier uitgevoerd.

Groetjes Lise!

Heb je een vraag aan mij? Vul dan het contact formulier in.

Referenties
[1] Oenema, A., De Ruiter, D., Van Der Wurff, I., De Groot, R., Vingerhoets, C., Van Amelsvoort, T., … Schols, A. (2019). Voeding en psychische gezondheid gedurende de levensloop. Geraadpleegd op 02 09 2020, van https://www.zonmw.nl/fileadmin/zonmw/documenten/GGz/Opggz/Kennissynthese_Voeding_en_Psychische_Gezondheid_2019.pdf