Het programma 

Het doel van het eHealth programma en de website is de bewustwording van wat voeding kan doen met de mentale gezondheid. Het programma richt zich niet alleen op het aanpakken van het probleem, maar ook juist op de oorzaken. Onderwerpen zoals; ‘welke stoffen zitten er in voedsel waar hersenen op regeren’ en ‘wat voor een reactie creëren deze stoffen’, komen aan bod. Vanuit deze bewustwording kan gedrag aangepast worden naar een gezondere en bewustere leefstijl.

De interventie bestaat uit een programma met oefeningen die je stap voor stap helpen bij de keuze voor goede voeding en een gezondere en bewustere leefstijl, dus het maken van een gedragsverandering.

‘Je kunt niet alles tegelijk aanpakken en dat hoeft ook niet veranderen doe je in hele kleine stappen’ (Hamming & Kuijsten, 2018, p. 223).

Elk van deze stappen is dus een oefening, deze zijn per week ingedeeld. Iedere week is er weer een nieuwe oefening om te doen. De opdrachten van alle weken zijn al te zien als je de bijbehorende pagina opent, het is echter de bedoeling dat ze een voor een afgerond worden. Dit vergt zelfmanagement om te wachten tot de volgende week is aangebroken en dan pas verder te gaan met de volgende opdracht. Een goeie bijkomende oefening dus!

Neem dus wekelijks een kijkje op de website om de oefeningen af te ronden. Natuurlijk mag je vaker de website bezoeken, je vindt hier namelijk nog meer dan alleen oefeningen. Er wordt regelmatig nieuwe content geplaatst zoals; blog berichten en tips!

Veel plezier en succes!

Klik op de afbeelding om de oefeningen te starten!

Referentie
Hamming, C., & Kuijsten, S. (2018). Uit je burn-out. Gek op stress (pp. 223). Meerkerk: DrukWerk.